Diskuse

Evropa nebo EU?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J59i61ř81í 61P26l51í77v54a

14. 1. 2019 11:40

Konkurenceschopné nejsou státy nebo EU, ale jednotlivé výrobky. EU chrání svůj tzv. jednotný trh cly . Tím sice ochraňuje některé výrobce, ale jak známo taková ochrana snižuje konkurenceschopnost, protože nevytváří tlak na výrobce. Tlak, který vytváří zdravá konkurence.

Ale jinak s mnohým, co píšete, souhlasím.

0 0
možnosti
PS

P17e31t43r 80S70k65á79c91e94l

13. 1. 2019 23:00

Evropa musí být jednotná....musíme pouze umřít. Naši předkové do roku 1938 nepotřebovali ke zbudování mocného a blahobytného státu (na tehdejší poměry) žádné dotace z centra. Za 20 let dosáhli takového věhlasu, že naši tzv. "spojenci" I.republiku udusili, zarazili její růst. Takže byli jsme před EU, budeme i po ní. K čemu je "jako" jednota 27. států, když se EU k nelegální migraci chová, jak jsme svědky za posledních pět let? Již v roce 2014 napsal v blogu pan Hannig "Nebezpečné přílivy ze Středozemního moře". A nic se nedělo, vlastně dělo - migranti proudili vesele dál.

1 0
možnosti
Foto

Ty vnější hranice EU někdo nerespektuje, že je tak důležité posílit jejich ochranu?

0 0
možnosti
LU

Príďte sa pozrieť na Slovensko, aká je ochrana vonkajších hraníc EU, hranice za komunistov medzi Československom a Západným Nemeckom bol len slabý odvar.

0 0
možnosti
Foto

Reforma EU se nazývá volby. Pokud k nim bude nadále chodit jenom 20 % občanů, asi se moc nezmění. Ale letošní eurovolby slibují vysokou účast, poněvadž lidi pochopili, že EU není restaurace, do které buď chodíme, když se nám líbí a nebo nechodíme, když se nám nelíbí , ale že jsme zde coby zaměstnanci restaurace.

3 0
možnosti
JL

Zde je nutno dobre formulovat v jakem system a take jake osobnosti budeme se snazit nastolit svoji volbou, ze pane Kucero. Ty "mechle/pechle" Merklove a Macrona prece volit nechcete? Tak co jineho?

0 0
možnosti
IM

I84v17o 82M55u31s71i84l

13. 1. 2019 22:06

To co si přejete, že má EU provádět pro ochranu států EU již vlastně do konce

80-tých let EU prováděla alespoň formálně.Pak se do všech orgánů EU dostaly příznivci eurokomunistů ,trockistů, anarchistů, zelených dogmatiků a konzervativní strany opustily svůj program a pro získání více hlasů přijaly levicový náhled na řízení a obranu státu.

Občané EU mohou udělat jen to, že ve volbách v květnu do zastoupení v EU budou

hlasovat pro strany, které budou plnit tuto základní úlohu kteréhokoliv státu.

Když se to podařilo v parlamentních volbách v Itálii , tak snad i v dalších státech podaří vytlačit tyto utopické ideology z vedení EU.

3 1
možnosti
DR

Pokud EU většinu pravomocí nechá na členských státech a společně se bude zabývat pouze opravdu důležitými věcmi tak proč ne. Ovšem to nehrozí, těch úplně zbytečných darmožroutů jenom v EP kteří jsou tam jenom kvůli výplatě je prostě něúrekom.

2 1
možnosti
Foto

Rozumná slova. Proto se nelíbí fanatikům všeho druhu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3040x
Ekonom, člen katedry ekonomie a mezinárodních vztahů, VŠFS. Oblíbené motto: Člověk by měl milovat pravdu natolik, aby ji byl kdykoliv ochoten vyměnit za pravdu vyšší.

Seznam rubrik