Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nějak jsem nepochopil, proč by vysoké školství mělo být kvalitnější zavedením školného ? Když zaplatím za semestr např. 100.000,- , tak bude snaha většiny "liných a hloupých" studentů, vybrat si školu, kde za ty peníze promoce dosáhnu, než školu, kde se ještě díky jejím nárokům, budu třást, abych na tu školu stačil a dokončil ji. Takže myšlenkové pochody autora jsou pro mne mimo a myslím si, že financování vzdělání autor nerozumí. Jestli je stejným odborníkem i ve své specializaci, tak potěš koště. !!

0 0
možnosti

Jen se jeste vice oddeli zrna od plev, mysleno kvalitni a mene kvalitni skoly.

Na kvalitnich budou platit za kvalitu (a budou si ji hlidat) na mene kvalitnich za to, ze ji udelaji. Ostatne USA budiz toho dukazem.

Autor vystudoval soukromou skolu a pusobi na ni. viz moje poznamky nize. Otazka je, zda a jake zkusenosti ma s verejnym vysokym skolstvim.

0 0
možnosti

Uf, uf. To je textu. Jak by se změnila situace školy A se školným? Přijímala by více lepších studentů nebo by zvýšila školné? Problematika hodnocení vědy není nic nového. Nevím, jestli se nějak řeší citace a jejich váha. Vůbec je problém, jak ohodnotit vědu. Školné jako zdroj financování školy nestačí ani náhodou. Zkuste nahlédnou do finančních zpráv univerzit Ivy Legue. Nezastupitelnou roli mají granty, dary, spozorství, vlastní investiční činnost. Dost zásadní díra ve vaší argumentaci. Veřejné vysoké školy vysají nejlepší, protože jsou zadarmo, nebo taky ty soukromé nenabízí vyšší přidanou hodnotu? Pokud se platilo, tak by to mělo výrazný vliv na obory, které nejsou tak lukrativní. Taky by mě zajímalo, jak byste chtěl měřit hodnotu vzdělání.

0 0
možnosti

se skolnym by zakonite musel prijit nedostatek:

ucitelu, lekaru (studium je drahe), historiku, umelecke skoly by mohly zavrit

V zasede jakykoliv obor, kde se absolventi uplatnuji ve verejnem sektoru (a ted myslim v pozitivnim smyslu) by mel problemy.

Zajimave je, ze bakalarske studium na VSFS stoji pres 50 tisic za rok. V roce 2012 (novejsi cisla nemam) stal jeden student VSE 30 tisic. Pochybuji, ze by naklad dosahl za 6 let stejne castky jako na VSFS.

0 0
možnosti

Třídy na cvičeních budou mít 10-15 studentů, školitel bude vést maximálně tři závěrečné práce.

Zdroj: https://blahout.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=672563

Kam radite VSFS, kdyz jste letos vedl 6 bakalarek?;-D;-D

0 0
možnosti

Mimochodem, kydate spinu na verejne vysoke skolstvi. Proc nektere soukrome VS nezverejnuji zaverecne prace? Proc je Vase diplomka neverejna (na webu)? Toto na jinych (verejnych) skolach NENI normalni.

0 1
možnosti

Děkuji za přečtení. Nicméně se domnívám, že Vám podstat unikla. Nekydám špínu na veřejné vysoké školy, ale kritizuji snahu úředníků vměšovat se do fungování vysokých škol. Pokud mají poskytovat kvalitní vzdělání a dělat dobrou vědu, tak musí být nezávislé a to i finančně. Pokud nezávislé nejsou, škodí to všem. Jak veřejným, tak soukromým školám, ale hlavně nám, lidem.

0 0
možnosti

VSFS... tak to jste u zdroje...

0 0
možnosti

Kecy - kecy- kecy - na netu lze dohledat některé VŠ práce a opravdu se mi zvedá žaludek z prací, kde na 25 stranách jedna popletená popisuje že smrkové stromy jsou zelené a nebo jiná práce popisuje že v zimě občas chumelí a v létě je teplo !!

Nedávno jsem narazil na diplomovou práci kde jede super odborník popisoval způsob uchycení vrtíku ve vrtačce - víte já neočekávám žádné světoborné oběvy, ale popisovat učivo , které je normální na základní škole nebo učilišti mi přijde na VŠ trochu málo !!!!!!

4 0
možnosti

Děkuji za přečtení. Také jsem narazil na práce, nad kterými zůstává rozum stát. Třeba bakalářská práce, kde studentka rozebírá původ přezdívek hráčů jednoho fotbalového týmu. Nebo obhájená disertační práce (titul Ph.D), která se zabývala názorem veřejnosti na les a lesnické celky. Ale to je výsledek toho, na co upozorňuji. Kvantita před kvalitou. Nezáleží na obsahu a smyslu práce, ale hlavně, když má v pořádku nesmyslné náležitosti.

3 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3040x
Ekonom, člen katedry ekonomie a mezinárodních vztahů, VŠFS. Oblíbené motto: Člověk by měl milovat pravdu natolik, aby ji byl kdykoliv ochoten vyměnit za pravdu vyšší.

Seznam rubrik