Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

V l á d a(??!!) schválila zákaz ....? Já myslel, že zákony schvalují poslanci v parlamentu. Vida!

3 0
možnosti
MS

Ale no tak. Na podstatu článku to snad vliv nemá. :-)

2 0
možnosti
WW

Ono zas tak nebude zle. Dnešní celebrita se bojí vyjít ven s pravou kožešinou ne proto, že by ji nějaký aktivista zničil barvou, ale že by celebrita přišla o renomé v médiích z podoporvání zabíjení zvířat pro parádu. Stal se z toho trend a ceněný postoj (ceněný hlavně muži), takže i komedianti mohou být v něčem užiteční. Výraz luxusu dotvoří drahé kameny, třeba místo knoflíků, takže vlk se nažere a koza... Samozřejmě by bylo naivní si myslet, že tímto obchod s pravými kožešinami zanikne, ale kdo se bude chtít v ní ukazovat na veřejnosti. ;-D

4 1
možnosti
Foto

Z vašeho článku je docela dobře patrné, že problematice moc nerozumíte. Já sice nejsem vysloveně odborník na kožešinové farmy, ale na základě docela běžných znalostí se dá usoudit. že nárůst pytláctví kožešinových zvířat je úplný nesmysl. V úvahu u nás přichází jen lišky a ilegálně ulovit tolik lišek, aby se to někomu vyplatilo, je utopie. U jiných komerčních kožešinových zvířat už je to úplně absurdní. Podobné je to i s ilegálním chovem. Aby nějaký chov byl smysluplný misí být tak velký, že je velmi těžké ho skrývat, navíc sankce budou tak bolestivé, že to asi i takové chytráky odradí. Rozumím logice vaší úvahy, ale ani uzavírání heren nevede k tomu, že by se všichni ti nešťastníci vrhli do ilegálních podniků. Takhle to nefunguje.

Chov lasicovitých a psovitých šelem v kotcích a jejich zabíjení jen kvůli lidské marnivosti, je skutečné týrání a nemá v civilizovaném světě co dělat.

10 1
možnosti
Foto

Jenže takto to funguje, jen vy si stále myslíte, že zákaz něco vyřeší.

2 5
možnosti
Foto

Kdybyste se trochu vyznal v biologii tak byste věděl, že norky a lišky niky nelze komerčně chovat tak aby netrpěli. Nejsou to stádová zvířata a trpí už jen přítomností ostatních, které cítí-není proto možné jim zajistit na farmě kvalitní život.

Kromě toho jsou obrovským problémem úniky těch zvířat.

Nejpodstatnější ale je fakt, že zabít zvíře kvůli jídlu je morálně v pořádku. Zabíjet zvířata kvůli pobavení, modě....je čirá zhovadilost.

6 3
možnosti
MB

Děkuji za přečtení a názor. Vím, že to nejsou stádovázvířata a nejde je chovat v klecích. Také to tam nikde netvrdím, to jstesi domyslel. Stejně tak bez mučení přiznávám, že nejsem odborníkem na chovkožešinových zvířat, ale zabývám se lidským jednání a o tom to celé je. Pokudchtějí legálně fungovat, musí vyhovět potřebám zvířat tak, aby netrpěla. (to aťurčí odborník)

1 3
možnosti
ZK
JK

Leda by bylo nošení kožešin trestné a nositel byl pohnán k rozboru chlupů (ne svých, těch na kožichu pochopitelně...)

2 0
možnosti
Foto

R^Jste realista a rekl bych, ze mate pravdu. Bohuzel.

10 6
možnosti
JV

Je to v pořádku. Držet ty zvířata ve strašných podmínkách je nepřípustné. Tím je bývalý ostblock známý. To také trvalo, než se tady zakázaly ty klece pro drůbež .

10 0
možnosti
Foto

Dobrý blábol...Rv

10 5
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3040x
Ekonom, člen katedry ekonomie a mezinárodních vztahů, VŠFS. Oblíbené motto: Člověk by měl milovat pravdu natolik, aby ji byl kdykoliv ochoten vyměnit za pravdu vyšší.

Seznam rubrik