Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Čechy patří pouze Čechům? Neměl byste vrátit školné? Nebo Vás ve škole neučili, že v roce 1918 byl založený společný stát Čechů, Slováků, Němců, Maďarů, s romskou a polskou minoritou?

2 0
možnosti

Čechem se může stát klidně i černoch původem z Ghany, který se asimiluje a přijme naše zvyky. Integrace nestačí. Obyvatelé no-go zón jsou také integrovaní.

Autor to určitě nemyslí tak, že by na tuto zemi měli nárok pouze lidé, kteří se zde narodili. Každý máme nějaké kořeny.

Importovat si sem však tisíce, potom desetitisíce a potom statisíce lidí z jiné kultury, je jistý způsob, jak tady z toho udělat chálifát. Anglie, Francie, Švédsko, Holandsko a Německo k tomu kráčejí mílovými kroky.

0 0
možnosti

Ježíš, to je hovadina.

2 3
možnosti

J95a11n 91B68u90r70d76a

9. 1. 2017 21:30

"Situace je jiná, pokud cizinci hrozí bezprostřední nebezpečí. V takovém případě je nelegální překročení hranice pochopitelné. Ovšem podstatné je tam slovo bezprostřední či akutní. Pokud lidé prchají z válečné zóny, jsou to uprchlíci do okamžiku, než se dostanou na první bezpečné místo. Pokud pokračují dál, jsou to již migranti a musí respektovat potřebu dovolení vstupu."

To je pěkné, ale není to pravda.

0 3
možnosti

Odpovídá to stávajícím pravidlům Schengenu.

To, co se píše výše, mi připadá nespravedlivé vůči hraničním státům, ale aktuálně je to platná dohoda a my bychom takovým státům měli odpovídajícím způsobem pomáhat.

1 0
možnosti

Souhlasím skoro se vším.Jediný rozpor vidím v posledním bodu,kdy uvádíte Čechy patří pouze Čechům a nikdo jiný na ně nemá právo.Pokud si dobře pamatuju dějepis,tak v 6.století tomu tak nebylo a Češi byli naopak hostem,který se usadil.Nejsem si jist stoletím,ale význam tohoto textu pak protiřečí vaší teorii o vlastnictví.Na druhou stranu to přesně vykresluje situaci původních obyvatel,když jen tak budeme sedět se založenýma rukama.

Jinak já sám bych navrhnul oplotit hranice a vstup do země nechat na hraničních přechodech,kde budou migranti- potencionální hosté -regulérně zkontrolováni a poučeni o pravidlech hostitele.

0 3
možnosti

To jsem ani nedočetl, když to začíná naprostou neznalostí dějin.

1 2
možnosti
Foto

R^nelze nesouhlasit, karma

Jen dodatek k tomu, že projevem svobody je právo na majetek-hodně zemí, ze kterých jsou uprchlíci, byly ještě relativně nedávno koloniemi -některé z afrických zemí získlaly svobodu a nezávislost před méně než 100 lety-na jejich chudobě bude mít někdo vliv-zejména když uvážíme že mnohé z nich mají obrovské přírodní zdroje a bohatství-zatímco ty země, které kolonie měly, jsou naopak ty nejbohatší-zřejmě jen náhoda?

naše země tudíž nemá nejmenší podíl na stavu věcí a postarat by se měly Británie, Francie,, Belgie a ostatní, které se díky kolonialisnmu nesmírně obohatily a jejich obyvatelé na rozdíl od nás žijí v blahobytu postarat nemyslím přijmout ale nčím jako byl Marshalův plán postupně zlepšovat situaci tam, odkud lidé prchají-ale asi chybí vůle- třeba ve Španělsku imigranti pracují za minimální mzdy v oborech, nad kterými místní ohrnují nos-stavebnictví a zemědělství by se tam bez této levné pracovní síly zhroutily-takže opět převládá ekonomický zájem nad ochotou to řešit

3 0
možnosti

Cituji: "...hodně zemí, ze kterých jsou uprchlíci, byly ještě relativně nedávno koloniemi -některé z afrických zemí získaly svobodu a nezávislost před méně než 100 lety-na jejich chudobě bude mít někdo vliv-zejména když uvážíme že mnohé z nich mají obrovské přírodní zdroje a bohatství-zatímco ty země, které kolonie měly, jsou naopak ty nejbohatší-zřejmě jen náhoda?"

Přemýšlejte, paní Palková. Jak vypadala naše země v době, kdy skončil kolonialismus? Kolonie jsme neměli, a přesto jsme relativně materiálně bohatí. Domnívám se, že rozdíl je primárně způsoben jinými věcmi: naším vyšším IQ, vyšší schopností plánovat a myslet dopředu, lepší organizací státu, nižší korupcí, bankovnictvím - možností půjčovat si peníze, naší vyšší zodpovědností. Afričané žijí dneškem... Mám pokračovat?

2 0
možnosti

Velmi pěkně napsáno. Nezbývá než souhlasit a klidně bych se pod to i podepsal.

5 0
možnosti

Dobrý den, toto má hlavu i patu, je to napsáno jasně, přesně a věcně. S tímto se dá jen souhlasit a autorovi vyseknout poklonu!

13 0
možnosti

Slušně a rozumně napsáno. Děkuji Vám.

Kladu si otázku, jestli je tato země stále naše. Myslím, že nám zvoní hrana. Jestli chceme, aby naše zůstala, tak si ji musíme zasloužit a hájit si ji. Máme zodpovědnost vůči dalším generacím.

17 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3040x
Ekonom, člen katedry ekonomie a mezinárodních vztahů, VŠFS. Oblíbené motto: Člověk by měl milovat pravdu natolik, aby ji byl kdykoliv ochoten vyměnit za pravdu vyšší.

Seznam rubrik