Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JW

Já bych to ještě rozšířil, vzpomněl jsem si na scénku Felixe Holzmanna Statistika.

Tak po hřištích nám pobíhá moc černochů. Ve fotbale, v basketbale atd. Povolil bych pouze ten poměr. Tedy mohlo by hrát třeba za Spartu jen 0,005 černocha. Nebo bych povolil pouze lední hokej, kam tito teplomilní lidé zatím nepronikli. A fotbalová federace by měla zakázat zápasy s Francií. To bychom viděli celých 45 % černochů. Nepřípustné

V televizi je to stejné. Když černocha ve filmu, tak maximálně v scénce o trvání 28 vteřin za den na stanici. Zákaz amerických detektivek, kde parťáci jsou vždy dva bílý a černý. Pro českého diváka nepřijatelné.

V radiu by to šlo. Černá pleť není vidět. Ale nesmělo by se uvádět, co je to za zpěváka či skupinu. Buďme přeci politicky korektní. Ať o nás neříkají, že jsme rasisté, xenofobové a jiné nepravdivé věci.

7 0
možnosti
RH

Jdete dobrým směrem ale pouze po povrchu. Já bych kontroloval i náboženství, sexuální preference nebo politické názory. Co když na letáku z Jednoty bude muslim, který vypadá rafinovaně jako evropan? Co když bude v televizi víc homosexuálů nebo pravdoláskařů než je v naší populaci. Ani to nechci domyslet... :-(

3 0
možnosti
PS

Karma. Máte pravdu.

5 0
možnosti
AM

Takže hloupí lidé jsou na obou stranách, akorát že u "sluníčkářů" to jsou všichni?

Vskutku vlastenecký přístup k věci.

Jsem nadšen!

5 1
možnosti
IM

I53v46a88n 96M88i20n39á71ř

9. 1. 2017 18:00

Skvělý článek ! Jenom nevím, proč někdo nechápe, (nebo nechce chápat) princip jeho obsahu ? Vždyť autor pouze rozebírá možné a nikterak nereálné rozhořčení části společnosti - která nabývá oprávněného dojmu .. že již té stálé multikulturní masáže by mohlo být dost ?!

12 5
možnosti
RH

Tady není řeč o kultuře ale o rase...

5 3
možnosti
JL

Němci, pro své rasové teorie, měli také pseudovědecká vysvětlení.

8 5
možnosti
JL

Tak vida, Popovský s Blahoutem popírají německé pseudovědecké teorie.

Čím tohle skončí? Popíráním holocaustu?

5 1
možnosti
ZZ

v podstatě souhlasím s autorem

3 3
možnosti

Tak jsem to tedy přečetla, abych se dozvěděla, jak smýšlí mladý vzdělanec - ve smyslu Vaší charakteristiky (pod profil.fotografií) a mám tedy velké pochybnosti, že a) jste ve škole (co se mezinárodních vztahů) hodně chyběl, b) snad jste nebyl nikdy v zahraničí, c) že ta fotka je stará, a narodil jste se v minulém století. Doufám jen, že nikde neučíte.

8 10
možnosti
MB

Děkuji za přečtení. Jelikož jste krom urážek osobníhho charakteru nepřišla s žádným argumentem a na Vaši úroveň se snížit nehodlám, tak nemám nač reagovat.

13 2
možnosti
JZ

To je zase snůška fundovaných nesmyslů... Na reklamním letáku je zachycen čtyřiadvacetiletý zdravý muž běžného účesu, postavy i oděvu, tedy u nás zcela běžně se vyskytujícího vzezření. Statisticky neobvyklá je jen barva jeho kůže. Nelze se však pozastavovat nad tím, proč je na reklamním letáku pro převážně bělošské obyvatelstvo černoch z toho prostého důvodu, že tato postava na letáku nijak nepropaguje čenou barvu kůže, ale samozřejmě sportovní nebo volnočasové oblečení, jehož funkce nemá s barvou pleti nic společného. A protože černoch nosí oblečení, které může a chce nosit i mnoho bělochů, není na tom nic paradoxního. Je to stejně nesmyslé jako bych se ptal, proč nějaký černoch sedí v reklamě za volantem nějakého propagovaného sportovního vozu, když většina ridičů v této zemi jsou běloši. Propagovaný vůz, stejně jako oblečení, může užívat člověka jakékoli pleti, nejedná se tudíž o úzkoprofilové zboží, které by nemělo smysl předvádět většinové populaci.

7 7
možnosti
JN

J53i34ř19í 17N55o83s48e70k

9. 1. 2017 16:54

Dobrá analýza.

A velmi rozumný rozbor vyšel 6.1. v Týden.cz od mediálního odborníka:

"Lid versus Lidl: Češi, rasisté a trest za porušení kontextu"

5 0
možnosti
RH

To je zase materiál. Proč by mělo zastoupení jiných ras v reklamě odpovídat jejich zastoupení v ČR? Co je to za pitomost? To budou nějaké kvóty na počet černochů a asiatů, kteří mohou být na reklamě. To bude nějaká rasová korektnost, aby se to náhodou nedotklo bílejch? Jděte do háje, jestli máte problém s tou reklamou, tak si jděte nakoupit do Kauflandu, kde snad budou pro vás letáky dostatečně rasově vyvážené. Fakt žasnu, kdybych to nečetl, tak neuvěřím, co tady se mnou žije za exoty. Zlatý černoši.

12 14
možnosti
MB

Děkuji za přečtení a názor. Odpovím Vám otázkou: A proč bynemělo? Jedná se čistě o statický jev. Pokud výběr bude nezávislý na barvěpleti modela, mělo by poměr černochů v reklamě a médiích odpovídat poměruv populaci. Pokud tyto poměry neodpovídají, musíme se ptát, proč to taknení. V tomto případě je jedna barva pleti upřednostňována před druhou ato je rasismus. Bez ohledu na to, že je to černá barva pleti. Tedy evidentně existujíkvóty či nějaký tlak na upřednostnění černochů.

13 2
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3040x
Ekonom, člen katedry ekonomie a mezinárodních vztahů, VŠFS. Oblíbené motto: Člověk by měl milovat pravdu natolik, aby ji byl kdykoliv ochoten vyměnit za pravdu vyšší.

Seznam rubrik