Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je dobře, že jste vynechal USA, protože podle vaší definice by neexistovala žádná americká národnost. Tedy kromě původních obyvatel obou amerických kontinentů. Jenže musíte vynechat také Austrálii či Nový Zéland, samozřejmě mimo původních obyvatel. Je zajímavé, že právě v anglo-saském světě se výraz národnost prakticky nepoužívá. Je to dost nepraktické. Je to tak 12 let kdy byl zveřejněn výsledek genetického výzkumu, který dokázal, že obyvatelé České republiky nejsou slovanského původu ani z poloviny. Přesný výsledek byl, že 49% obyvatel má slovanský původ. Ostatní, tedy nadpoloviční většina jsou původu germánského, románského, židovského, ugrofinského a další. Hovořit v takovém případě o vrozené národnosti je v podstatě nesmysl. Proto je také používání termínu národnost nepřesné a v podstatě zbytečné. Důležité je státní občanství. Jen díky němu se Američané mohou cítit být Američany, Kanaďané Kanaďany, Australané Australany, Novozélanďané Novozélanďany. Národnost je často jen něco co používají extrémní nacionalisté k tomu, aby dělili občany státu na občany první a druhé kategorie. A tento přístup také vytváří extrémisty i na druhé straně. Tedy na straně těch, které noví nacisté považují za ty občany druhé kategorie. Čirá národnostní nenávist tak stojí na počátku motivace teroristů, kteří vraždí spoluobčany stejného státu.

0 0
možnosti
PB

Analýza vám jde dobře. Co taková syntéza a pochopení článku? Ten proces je nepřetržitý. Tedy občané české národnosti mohou být tvořeni i původně germány, židy atd. přičemž jejich genofond se rozdrolil na tolik částí, že už nelze mluvit o národnosti germánské, židovské atd., ale o národnosti české, do které jsou rozdroleny. Mimochodem ten výzkum, kterým argumentujete, vzhledem k tomu, že rozděluje kmeny na Slovanské, Germánské atd., předpokládá existenci rozdílů mezi čím? Národy? Rasami? Nebo něčím jiným?

0 0
možnosti
IM

I24v89o 27M41u27s51i24l

11. 6. 2016 22:59

My občané ČR si zatím můžeme volně diskutovat o problematice občanství a řešit

národnost v polemikách. Je to ale jen zdání , že můžeme o budoucích občanech a přicházejících národnostech do budoucna rozhodovat.

I toto naše otravné plané plkání bude ministrem spravedlnosti redukováno jen na konstruktivní souhlas s EU komisí.

Zatím nejsilnější stát EU nedokáže reprodukovat počet svých obyvatel a má z toho

do budoucích let panickou hrůzu. Volí proto zoufalá řešení , které mám balí do různých nutných " evropských řešení".Samozřejmě jen jediných správných a vymahatelných.

Své státní bohatství vyměnili za nezájem o rodinu a nastartovali degradaci národa.

2 0
možnosti
MB

Děkuji za přečtení. Souhlasím s Vámi. Řešenídemografické stagnace tu je, ale to by bylo na samostatný článek, který někdynapíši.

0 0
možnosti
PK

Evropanství, i když bych si ho přál, vyžaduje státní útvar na úrovni USA. Je to reálné? Nebo z jiného soudku - co říkáte dnešnímu národnímu fotbalovému mužstvu Francie?

2 0
možnosti
Foto

A co teprve národní, fotbalové mužstvo Německa. ;-D

0 0
možnosti
MN

Jenom mě napadla souvislost s mou teorií o asimilaci přistěhovalců.

V minulosti odcházely tisíce Čechů do zahraničí ať už z důvodů ekonomických nebo politických. Možná se pletu, ale nabyl jsem dojmu, že už hned druhá generace našich krajanů narodivších se v nové zemi (USA, Austrálie, Brazílie, Izrael atd.) začala dostávat od svých rodičů křestní jména nové země (John Blazek, José Stanek, Mary Svoboda).

Co vidíme u "Novofrancouzů" či "Novoněmců" i když jsou už třeba třetí generací narozenou v těchto evropských zemích?

Abdulah, Ismet, Salim, Sarila ... RvRvRv

1 1
možnosti
Foto

Tak už několik let je nejoblíbenějším jménem novorozenců v Británii Mohammed. Asi je na čase si začít zvykat.

0 1
možnosti
MN

Výborné, výstižné. Mluvíte mi z duše mladíku. R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3040x
Ekonom, člen katedry ekonomie a mezinárodních vztahů, VŠFS. Oblíbené motto: Člověk by měl milovat pravdu natolik, aby ji byl kdykoliv ochoten vyměnit za pravdu vyšší.

Seznam rubrik