Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J70i82ř58í 13N14o19s71e31k

12. 2. 2016 16:01

Zaujalo mě, s jakou jistotou mluvíte o motivaci "útoku" na "Kliniku": Vy jste s útočníky mluvil a oni se svěřili, co je k tomu vedlo? Viděl jste kamerové záznamy na policii? Co když to byli chuligáni? Co když to byla provokace zevnitř? Ano, co když to byl útok - světlicí a kamenem. Zveličování, hysterie, ohánění se nenávistí. Budiž. Co PŘESNĚ vám pachatelé řekli?

Děkuji za odpověď.

JN

1 0
možnosti
MB

Děkuji za přečtení. Dle mého názoru nemluvím s jistotou. Přeci jen píši, že se jedná o údajný motiv. I kdyby se tento motiv ukázal jakolichý, tak to na vyznění mé myšlenky nic nezmění. Lidé považují za zradu, ženaše reprezentace nehájí naše zájmy a to může vyvolat pnutí ve společnosti,které může vést k rostoucím konfliktům.

0 0
možnosti
JN

J34i36ř63í 94N18o42s16e34k

12. 2. 2016 16:52

Ano, ale celá polovina vašeho blogu staví jen na té "údajné" jedné možnosti a jejím rozvíjení, až končí hrozbou fašizace společnosti. To je velmi manipulativní, protože těch hodně! pravděpodobných možností je víc. Nehledě na to, že neustálé papouškování "hrozby fašizace" - tak mluví Dientsbier a spol a do množiny fašistů hází každého, kdo nevítá. Kolik fašistů jste viděl na Hradčanském náměstí v tom mnohatisícovém davu? Obávám se, že kdyby nás dnes navštívil K.H. Borovský nebo Erben, nechápavě by zírali, že dnes se místo "vlastenec" (čili opak euroobčana) říká "fašista".

Osobně to považuji za urážku.

0 0
možnosti
MB

Nestavím jen na této jedné události, ta mě pouze přiměla k reakci.Jsou doloženy útoky na azylová centra v Německu, nebo i u nás lidé volajína policii, že vidí údajné migrant atd.. Můžeme tedy říci, že strach vespolečnosti roste. Osobně cítím strach o naši budoucnost. Vy ne? A vystrašenílidé jsou schopni hrozných věcí, což je fakt. A předtím já varuji. Ano, varujípřed tím i Dientsbier a další pseudohumanisté, což je také pravda. Ovšem mezinámi je rozdíl. Oni tvrdí, že bychom strach mít neměli a kdo ho má je rasista,xenofob atd.. Já tvrdím, že bychom měli bojovat proti příčině strachu, napříkladchránit své hranice a své zájmy. A tvrdím, že vinni za daný strach jsou ti,kteří nehájí naše zájmy a tedy jsou pak i odpovědni za případné důsledky, jakýmmůže být fašizace společnosti. Netvrdím, že už jsme tak daleko, ale že k tomumůže dojít, pokud se bude situace nadále zhoršovat, což bych nechtěl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3040x
Ekonom, člen katedry ekonomie a mezinárodních vztahů, VŠFS. Oblíbené motto: Člověk by měl milovat pravdu natolik, aby ji byl kdykoliv ochoten vyměnit za pravdu vyšší.

Seznam rubrik