Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

R^ Karma

Velmi dobře a srozumitelně napsáno pro každého myslícího člověka.

Obávám se ovšem, že velká část evropských politiků je většinou v zajetí sebezničujícího pseudohumanismu a není schopna reálně posoudit situaci, která směřuje ke zničení Evropské kultury postavené na křesťanských základech.

1 0
možnosti
PK

R^Karma za oba dva články. Student, který má rozumné názory.

Pár poznámek:

Bod 4) Ministr obrany nemá pravdu, když nám tvrdí, že až se statisícové davy migrantů dozví, že ČR navýší do roku 2020 výdaje na obranu o 0.3 procentního bodu, tak se nám zdaleka vyhnou a raději se okamžitě obrátí a vrátí se domů? Ministr nám lže?;-D

Bod 6) Je pravda že nemůžeme poznat kdo je terorista či extrémista a kdo ne, ale na druhou stranu všichni, nebo téměř všichni si s sebou nesou svoji kulturu a islám. Pár teroristů se podaří dřív nebo později zlikvidovat. Ale nechat se obsadit a dovolit vytvoření paralelní společnosti je daleko nebezpečnější. A mimochodem ty miliony, kteří sami nepáchají žádné atentáty, tak právě ti jsou zázemím pro ty, kteří to dělají. Až na vzácné výjimky. V Anglii jsou místa, kde se nestřílí ani nevraždí, ale už to není Anglie. Už to je Pákistán na evropském území. A takových míst, kde se vytratila evropská kultura je mnoho, neustále se zvětšují a jejich počet roste. Ti mírumilovní kolonizátoři jsou pro Evropu mnohem nebezpečnější než ti se samopalama.

Bod 9) V historii se už mnohokrát stalo že bylo určité území zdecimované, třeba válkou, hladomorem či jinýma pohromama, a přesto žádný panovník nikdy neřekl: "jsme na tom špatně, tak naši zemi budeme muset předat cizím nájezdníkům.". Lidi třeli bídu s nouzí, umírali, makali od nevidim do nevidim, ale svou zemi bránili. A ti kteří to nedělali, ti zanikli.

Bod 11) Neustále slýchávám že nic není černobílé, že je vše složitější ... Ale opak je pravdou. A dokazuje to historie. S odstupem času, kdy se zapomene na různé pletichy, tak vyleze ta prostá jednoduchost. A v dnešní době? Podle mě platí toto: 1. Evropa nemá na to, aby zachraňovala celý svět. 2. Nezačneme-li se okamžitě bránit, zanikneme. To je to podstatné.

2 0
možnosti
MB

Děkuji za přečtení a názor. Plně souhlasím.

0 0
možnosti
IM

I76v17o 71M47u47s49i50l

9. 1. 2016 17:03

Výborně argumentačně, analyticky a hlavně srozumitelně napsáno.Kdo chce hledat východiska z krizí hledá řešení, která obsáhnou podstatu problému.Paradoxně Váš blog Argumentů I a II , asi nebude mít oponenty ,

kteří by mohli v celé šíři vyvracet Vaše argumenty. Jsou zahleděni zatvrzele

do své universální pseudohumanistické myšlenky a nepřístupni věcnému

rozboru problému.

Možná budou schopni pouze dát mínus nebo přidat nějakou vulgaritu, ale protiargumenty jen stěží budou schopni uceleně formulovat.

V pondělí 11.ledna 2016 má přijet po odkladech snad už ministryně zahraničí EU paní F. Mogherini a tak jsem zvědav jestli bude přístupná i

názorům V4 nebo si jen formálně udělá čárku za několikahodinovou návštěvu.

2 0
možnosti
MB

Děkuji za přečtení a názor. Ano, ze zkušenosti vím, že do věcné diskuze se zastánci imigrace příliš nepouští a pokud ano, tak si řeknou ty své fráze, které jsou jako přes kopírák a následně už dál neposlouchají. Tomuto jevu se říká kognitivní nesoulad, tedy lidé velmi nelibě nesou, když se mýlí a tak nejsou ochotni přijmout protiargumenty.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3040x
Ekonom, člen katedry ekonomie a mezinárodních vztahů, VŠFS. Oblíbené motto: Člověk by měl milovat pravdu natolik, aby ji byl kdykoliv ochoten vyměnit za pravdu vyšší.

Seznam rubrik